D@D group

Структура HTML-документу

Для того, щоб текстовий файл перетворився в HTML-файл, поміняти його розширення з ".txt" на ".html" недостатньо. Треба дотриматися прийнятого синтаксису: Кожен HTML-документ, який відповідає специфікації HTML якої версії, зобов'язаний починатися з рядка декларації версії HTML! DOCTYPE, яка зазвичай виглядає так:

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 3.2 Final//EN">

Цей рядок допоможе браузеру визначити, як правильно інтерпретувати даний документ. В даному випадку ми говоримо браузеру, що HTML відповідає міжнародній специфікації версії 3.2 (це перевірена, але дуже стара версія яка використовує не всі можливості сучасних браузерів). Як видно з прикладу, найкоротший html-документ складається буквально з одного рядку.

Після оголошення версії і типу документа необхідно позначити його початок і кінець. Це робиться за допомогою тега-контейнера . Необхідно відзначити, що будь-який HTML-документ откривется тегом і ним же закривається.

Потім, між тегами і слід розмістити заголовок і тіло документа. 

Стандартний код будь-якого базового HTML-файлу перед початком роботи:

 

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 3.2 Final//EN">
<HTML>
  <HEAD>
     <TITLE>Заголовок документу</TITLE>
  </HEAD>
<BODY>
Текст документа
</BODY>
</HTML>

 

Схематично вигляд документу виглядає наступним чином:

Із схеми видно, що документ складається з двох основних блоків - "заголовка" і "тіла документу". Тема визначається за допомогою елемента HEAD, а тіло - елементом BODY.

Заголовок містить "технічну" інформацію про документ, хоча найчастіше використовується тільки для позначення його назви (див. елемент TITLE).

В тілі документу знаходиться все те, що відображається на сторінці: текст, зображення, таблиці. Відповідно, робимо висновок: більшість ваших HTML-експериментів буде проводитися в просторі між тегами <BODY> і </BODY>




Теги:




 




Останні Новини




pisture