D@D group

Секційні елементи HTML5, секционные элементы HTML5, sectional HTML5 elements

HTML5 пропонує набір секційних елементів, використовуючи які у своїй розмітці ви додаєте змістове або семантичне навантаження своїм сторінкам, тим самим дозволяючи комп'ютерним програмам краще розуміти їх зміст.

Елемент main

Елемент <main> повинен містити головний контент вашої веб сторінки. Причому, весь вміст має бути унікальним на сторінці і не повинний відображатися ще де-небудь на сайті. Повторюваний на декількох сторінках контент (логотип, вікно пошуку, посилання в футері і т.д.) не слід розміщувати всередині елемента <main>.

Можна використовувати тільки один елемент <main> на сторінці, який не можна поміщати всередині елементів <article>, <aside>, <header>, <footer> або <nav>.

Елемент article

Елемент <article> повинен містити частину самодостатньої інформації, яка може бути вирвана з контексту всієї сторінки без втрати сенсу. Це можуть бути: новина, стаття у блозі, коментарі користувача.

Ви можете вкладати елементи <article> один в інший. Це буде означати, що вкладені елементи пов'язані з зовнішнім елементом <article>.

Елемент <section>

Елемент <section> використовується для представлення секції (групи) пов'язаного контенту. Його застосування схоже на <article> с головною відмінністю, що допускається відсутність сенсу вмісту усередині елементу <section> поза контекстом самої сторінки.

Рекомендується використовувати теги (<h1> - <h6>) для позначення теми секції. Як приклад можна кожен параграф обернути в тег <section>.

Елемент nav

Елемент <nav> використовується для розмітки групи посилань на зовнішні сторінки або розділи всередині поточної сторінки. Він добре підходить як для основної навігації по сайту, так і по змісту або постам.

Елемент aside

Елемент <aside> використовується для виділення змісту, безпосередньо пов'язаного з навколишнім контентом, але яке може розглядатися і окремо. Це можуть бути бічні виноски (як у книгах), групи елементів <nav>, цифри або цитати.

Елемент header

Елемент <header> використовується для представлення вступної частини до статті або веб-сторінки. Зазвичай він містить назву або які-небудь метадані, що відносяться до даного контенту, наприклад, дата публікації статті або зміст (усередині елементу <nav>) для довшого документа.Елемент <header> буде пов'язаний з найближчим секційним елементом, зазвичай це прямий елемент для заголовку в структурі сторінки.

Елемент footer

Елемент <footer> використовується для представлення такої інформації про розділ, як автор, авторські права, посилання на пов'язані веб-сторінки.

Так само як <header>, елемент <footer> пов'язаний з найближчим секційним елементом.

Елемент address

Елемент <address> один із самих неправильно використовуваних елементів в HTML. Цей елемент призначений не для розмітки поштової адреси, а для представлення контактної інформації за статтею або веб-сторінкою. Це можуть бути посилання на сайт автора або його електронну адресу.

Цей елемент часто використовується усередині елементу <footer>, який у свою чергу розташовується усередині елементу <article>.




Теги:




 




Останні Новини




pisture